Geo Business Intelligence
Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties werken datagedreven én combineren daarbij geografische componenten. Met deze studierichting breng je de wereld om je heen letterlijk in kaart – en omdat je de opleiding in deeltijd volgt, kun je de opleiding koppelen aan je werk. Je past de theorie gelijk toe en kunt werkprojecten gebruiken als casestudy. Ideaal als je snel wilt doorgroeien.
In het kort
Hbo-ICT (croho nr. 34671)
4 jaar
48 termijnen van €603
€26.800 8% korting
4 keer per jaar
Remote, Utrecht of Maastricht
Wat kun je na
de opleiding
Na je opleiding kun je zelfstandig geografische data-onderzoeken uitvoeren en de resultaten visueel inzichtelijk maken voor je opdrachtgevers. Jouw kennis en vaardigheden komen van pas in allerlei sectoren, zoals de bouw, gezondheidszorg, logistiek en (semi-) overheden.
Wat kun je na
de opleiding
Na je opleiding kun je zelfstandig geografische data-onderzoeken uitvoeren en de resultaten visueel inzichtelijk maken voor je opdrachtgevers. Jouw kennis en vaardigheden komen van pas in allerlei sectoren, zoals de bouw, gezondheidszorg, logistiek en (semi-) overheden.
1. GIS-specialist
2. Geo BI Consultant
3. Geo-Analist
Wat ga je leren?
In de opleiding hbo-ICT Geo Business Intelligence wordt je in 4 jaar klaar gestoomd voor de Geo-ICT arbeidsmarkt. Er word een brede basis gelegd op het het gebied van IT- en professionele competenties.
Wat ga je leren?
In de opleiding hbo-ICT Geo Business Intelligence wordt je in 4 jaar klaar gestoomd voor de Geo-ICT arbeidsmarkt. Er word een brede basis gelegd op het het gebied van IT- en professionele competenties.
Basis IT
Een succesvolle carrière als IT’er begint bij een stevige fundering van kennis. Het is daarom belangrijk om te begrijpen hoe de IT zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en hoe breed het IT-domein eigenlijk is. Denk aan beveiliging, certificering of het uitvoeren van IT-projecten. Om hier een goed overzicht van te creëren, krijg je in de leerlijn Foundation IT inzicht in alle onderdelen van de IT en raak je vertrouwd met de belangrijkste theorieën en principes. Je leert hoe software in elkaar zit en je gaat kennismaken met de levenscyclus van informatie- systemen: het stappenplan om een programma te ontwikkelen en te onderhouden. Essentieel als je straks bijvoorbeeld zelf gaat programmeren.
Python
Python is een veel gebruikte programmeertaal in de wereld van Geo, Data Science en Software Development. Vanwege het toegankelijke karakter is het een prettige taal om kennis te maken met programmeren. Python is met name geschikt voor projecten waarbij de snelheid van bouwen belangrijk is. In deze leerlijn leer je belangrijke basisprincipes toe te passen in Python, gemaakt in een IDE (Integrated Development Environment) en ga je experimenteren met diverse voorbeeldprogramma’s. Deze leerlijn heeft niet alleen als doel om je Python te leren, maar ook om je te leren denken als een programmeur. Denken als een programmeur betekent dat je een taak kunt beschouwen vanuit het perspectief dat een computer- programma geschreven moet worden om de taak op te lossen, dat je in staat bent een logische opdeling van een taak in subtaken te maken, en dat je kunt herkennen wanneer de subtaken klein genoeg zijn dat je ze kunt imple- menteren. Door te leren programmeren in Python, beginnend met kleine pro- gramma’s die groeien in complexiteit, breng je jezelf langzaamaan ook de denkprocessen bij die een programmeur van nature beheerst. Daarnaast leer je repeterende werkzaamheden te automatiseren, handige scripts te schrijven en daarmee allerlei processen te vereenvoudigen. In de integrale eindopdracht laat je zien dat je dit allemaal onder de knie hebt.
Python is ook heel geschikt wanneer je herhalende analyses wilt uitvoeren: iets wat bij geo-analyses vaak voor- komt. Door het schrijven van Python scripts, kun je die analyses auto- matiseren. Daarom is de leerlijn Python Fundamentals de perfecte voor- bereiding voor de studierichting Geo Business Intelligence.
Geo Data & Visualisaties
Je herinnert je vast nog wel de kaarten van Nederland waar het aantal coronabesmettingen in werd weergegeven. Hoe donkerder rood, hoe meer besmettingen in dat gebied. Of de kaarten van de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Lichtblauw betekende dat de opkomt vrij laag was en in een donkerblauwe gemeente besloten juist relatief veel mensen naar de stembus te gaan. Het visueel weergeven van geografische informatie wordt steeds populairder. En niet zo gek: een eenvoudig plaatje, kan soms zoveel informatie geven. In de leerlijn Geo-data & Visualisatie leer je exact hoe dit in zijn werk gaat. Je leert hoe je beschikbare data slim kunt combineren om daarmee antwoorden te vinden op onderzoeksvragen en deze antwoorden visueel weer te geven. Ook ben je in staat om gegevens die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben (zoals inkomensniveau en het aantal beschikbare plekken in bejaardencentra in een bepaalde regio) te combineren en te analyseren, om zo tot nieuwe inzichten te komen. In deze leerlijn ga je zelfstandig een
geografisch onderzoek opstarten en uitvoeren. Van begin tot eind, dus van het bedenken en uitwerken van je onderwerp tot en met de visualisaties van je eindresultaten. Je leert eerst door middel van gespreks- en interviewtechnieken hoe je grootse, visionaire vraagstukken kunt afpellen tot een concrete opdracht en hoe je de daadwerkelijke vraag achter een (te) gedetailleerd verzoek kunt achterhalen. Daarna maak je kennis met diverse soorten data, waaronder raster, vector en lidar. Ook leer je om niet- geografische data te benaderen en te gebruiken als geografische data, denkbijvoorbeeld aan postcodegegevens. Vervolgens ga je aan de slag met het concept Extract-Transform-Load (ETL) en leer je om te werken met Feature Manipulation Engine (FME). Je gaat datasets combineren en bruikbaar maken voor analyse. Ook ga je aan de slag met SQL-queries en leer je om te modelleren, oftewel grafisch te programmeren. Tot slot leer je om de uitkomsten van de data-analyse te visualiseren. Dit kan door middelvan (kaart)presentaties, grafieken en eventuele animaties die je maakt in GIS.
Geo-analyse & Dashboarding
Waar zitten de best presterende filialen van een grote sportkledingketen? Welke huisartsregio levert de minste doorverwijzingen naar specialisten? Wat zijn de heetste straten van de gemeente waar jij woont? Dat zijn zomaar een paar vragen waar jij het antwoord op kunt vinden, na afloop van de leerlijn Geo- analyse & Dashboarding. In deze leerlijn ga je volop aan de slag met data-analyse. Je begint met het maken van een roadmap voor je geografische onderzoek, zodat zowel jij, als opdrachtnemer en je opdrachtgever precies weten wat het project inhoudt en waar je naartoe werkt. Daarna wordt het tijd om de data te analyseren, daarvoor maak je kennis met vectoranalyses, remote sensing en machine learning en ga je natuurlijk aan de slag in (Q)GIS. Daarna leer je hoe je verschillende analyses kunt automatiseren middels Python, zodat je sommige werkzaamheden niet dagelijks of maandelijks hoeft te herhalen maar je de techniek voor jou laat werken. In de laatste cursus ga je aan de slag met dashboarding: hoe zorg je ervoor dat je onderzoeksresultaten up to date en inzichtelijk worden voor je opdrachtgever en/of klant?
Business
In de derde fase van je opleiding leer je inzicht te krijgen in verschillende organisaties. Bij de vakken Corporate Governance, Teammanagement en Service Management leer je hoe bedrijven en organisaties effectief worden ingericht, effectief leiding geven, samenwerkingsvaardigheden ontwikkelen en hoe je diensten correct kunt uitvoeren en aansturen. Tijdens Financiën voor de IT-professional, Innovatie met IT en Leveranciersmanagement leer je een brug te slaan tussen organisatie en IT, hoe IT voortdurend in ontwikkeling is en hoe je bedrijven kunt helpen bij het selecteren, beheren en verdelen van leveranciers voor hun serviceportfolio.
Scriptie
In de laatste fase van je opleiding studeer je af door middel van een Proeve van Bekwaamheid. Je levert een beroepsproduct op, op basis van jouw gekozen studierichting. Je beroepsproduct heeft geen vast vorm of indeling, je kunt hier zelf de keuzes in maken! Met het behalen van je Proeve van Bekwaamheid bewijs je dat je het bachelorniveau hebt behaald.
Voor wie is deze opleiding?
Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.
Voor wie?
Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.
Sarah
Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd.
Tim
Tim volgde de opleiding Bedrijfskundige Informatica en kan zijn kennis toepassen bij zijn nieuwe baan in de crypto.
Joris
Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als game-designer verder te ontwikkelen.
Waarom kies je voor NOVI?
Reden nummer één om voor NOVI te kiezen? Ons unieke vrijstellingensysteem. Als je al werkervaring hebt, is de kans groot dat je bij ons een stuk van je studie kunt afsnijden – zelfs als het geen ICT-ervaring is. Op die manier kun je je opleiding flink inkorten: gemiddeld hebben onze studenten binnen 2,5 jaar hun bachelordiploma op zak. Maar misschien kun jij het nog sneller?
Waarom NOVI?
Reden nummer één om voor NOVI te kiezen? Ons unieke vrijstellingensysteem. Als je al werkervaring hebt, is de kans groot dat je bij ons een stuk van je studie kunt afsnijden – zelfs als het geen ICT-ervaring is. Op die manier kun je je opleiding flink inkorten: gemiddeld hebben onze studenten binnen 2,5 jaar hun bachelordiploma op zak. Maar misschien kun jij het nog sneller?
Deeltijd
studeren
Al onze HBO-opleidingen zijn deeltijdopleidingen. Daardoor kun je de leerstof direct toepassen op de werkvloer en grotere werkprojecten in je studie gebruiken als casestudy.
Praktijkgerichte opleidingen
Lange hoorcolleges, daar doen we bij NOVI niet aan. Bij ons ga je actief met de stof aan de slag, zodat je de theorie kunt toepassen in de praktijk. Dáár ga je immers werken.
Persoonlijke begeleiding
Aan het begin van je studie koppelen we je aan een studiecoach bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Daarnaast zijn onze docenten ook buiten de lessen om bereikbaar.
Werken & leren
Al onze HBO-opleidingen zijn deeltijdopleidingen. Daardoor kun je de leerstof direct toepassen op de werkvloer en grotere werkprojecten in je studie gebruiken als casestudy.
Praktijkgericht
Lange hoorcolleges, daar doen we bij NOVI niet aan. Bij ons ga je actief met de stof aan de slag, zodat je de theorie kunt toepassen in de praktijk. Dáár ga je immers werken.
On-demand colleges
Het enige wat je voor ons onderwijs nodig hebt, is internet. Al onze colleges zijn namelijk online. Daardoor heb je geen reistijd en kun je overal colleges volgen.
Leergierigheid
Als je in de ICT werkt, ben je nooit uitgeleerd. Daarom leren we je autodidactische vaardigheden aan – en een leergierigheid waarmee je altijd up-to-date blijft.
Ontmoetingsplek
Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.
Persoonlijke begeleiding
Aan het begin van je studie koppelen we je aan een studiecoach bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Daarnaast zijn onze docenten ook buiten de lessen om bereikbaar.
Online leren
met EdHub
In EdHub, ons eigen digitale leerplatform, vind je al het studiemateriaal dat je nodig hebt. Van studieboek tot syllabus en van praktijkopdracht tot sandboxes.
Digitaal leren met EdHub
In EdHub, ons eigen digitale leerplatform, vind je al het studiemateriaal dat je nodig hebt. Van studieboek tot syllabus en van praktijkopdracht tot sandboxes.
Voor theorie en praktijk
Leg makkelijk de verbinding tussen je colleges en de praktijk door te oefenen in speciale sandbox-omgevingen.
Gratis studieboeken
Via de ingebouwde BUKU-bibliotheek krijg je gratis toegang tot duizenden relevante studieboeken.
Eigen lesmateriaal
NOVI ontwikkelt het overgrote deel van het lesmateriaal in EdHub in eigen huis. Zo hebben wij een eigen studio waarin wij al ons video materiaal ontwikkelen.
Leren op een manier die bij jou past
Of je nu een drukke baan hebt of je volledig wilt focussen op je omscholing. Het tempo van de NOVI bootcamps kun je aanpassen aan jouw voorkeuren en situatie.
Leren op een manier die bij jou past
Of je nu een drukke baan hebt of je volledig wilt focussen op je omscholing. Het tempo van de NOVI bootcamps kun je aanpassen aan jouw voorkeuren en situatie.
Live colleges of terugkijken wanneer je wilt
De lessen worden online gegeven volgens een vast rooster, maar ook opgenomen. Zo kun je deze makkelijk terugkijken als je bijvoorbeeld een les hebt gemist of iets op je gemak nog eens wilt herhalen.
Begeleiding via Teams of op locatie
Je kunt any moment je vragen stellen via Teams, een 1-op-1 inplannen met een SME’ers (onderwijsassistent) of kun je op vaste dagen langs komen op locatie om begeleid te werken aan je opdrachten.
Samenwerken op locatie
Je kunt, naast de remote colleges, ervoor kiezen om op locatie, samen met andere, te werken aan de opdrachten. Ook worden sommige workshops op locatie aangeboden.
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Kan ik subsidie krijgen bij het volgen van een opleiding bij NOVI?
Past de opleiding Geo Business Intelligence wel bij mij?
Als je twijfelt over welke studierichting het best bij jou past is het vaak goed in hierover in gesprek te gaan met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de opleidingen, maar ook over het perspectief op de arbeidsmarkt nadat je de opleiding hebt afgerond. Het is belangrijk om te weten dat je keuze niet direct in beton gegoten is. Als je tijdens je opleiding toch liever de switch maakt naar een andere richting, dan kan dit kosteloos. Je betaalt uiteraard al wel voor hetgeen dat je hebt afgerond.
Is de opleiding te combineren met mijn baan?
Hoe zijn de opleidingen van NOVI aangepast voor volwassenen?
Kan ik de lessen ook fysiek volgen?
De colleges zijn allemaal digitaal. Maar wij stimuleren je wel om ook naar onze locatie te komen. Daar kunnen we je helpen bij je praktijkopdrachten, kun je samenkomen met je groepsgenoten, het bedrijfsleven of interessante sprekers tijdens aanvullende workshops, die je gratis kunt volgen. NOVI is meer dan alleen een school, het is een community. En die community ontmoet je vooral bij ons in Utrecht en Maastricht.
Voldoe ik aan de toelatingseisen?
Kan ik ook een opleiding volgen als ik autisme heb?
Kan ik een opleiding online volgen?
Meer weten?
Meer weten?
Bel ons: 030-3073 230
Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 bereiken voor alle praktische vragen over onze opleidingen.
Boek een adviesgesprek
Wil jij erachter komen of een opleiding bij jouw ambities past en goed is in te passen met een gezin en drukke baan?
Boek dan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze opleidingsadviseurs.